keskiviikko 4. marraskuuta 2009

Hämä-hämähäkki kiipes langalle...


Halloweenjuhlissa tarjottiin suklaista, kirpakkaa hämähäkkikakkua.



Täyte oli todella kauniin värinen.



Suklainen viinimarjakakku

Kääretorttupohja:


  • 4 munaa

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 1 dl perunajauhoja

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:


  • 7 liivatelehteä

  • 4 dl mustia viinimarjoja

  • 75 g tummaa suklaata rouhittuna

  • 1 prk (250 g) rahkaa

  • 2 dl kuohukermaa

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 2 tl vaniljasokeria

  • 1/2 dl sokeroitua, laimentamatonta mustaviinimarjamehua

Kuorrutus:


  • 1 dl (ruoka)kermaa

  • 1/2 dl sokeria

  • 50 g tummaa suklaata

  • 2 keltuaista

  • 100 g margariinia

  • 1 tl vaniljasokeria

Valmista kääretorttupohja. Kostuta se mehulla ja paina suuren kulhon pohjalle ja reunoille. Leikkaa ylimääräiset reunat pois.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä vähintään 5 minuuttia. Soseuta marjat ja vaahdota kerma. Sulata liivatteet kuumaan veteen (tai mehuun). Sekoita kaikki täytteen ainekset yhteen. Kaada täyte kulhoon torttupohjan päälle. Hyydytä kakku kylmässä, mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoiluastialle ja valmista kuorrutus. Sekoita keskenään kattilassa kerma, sokeri, suklaa ja keltuaiset. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen ja anna jäähtyä. Vatkaa pehmeä margariini vaahdoksi ja lisää siihen jäähtynyt kiisseli vähitellen vatkaten sekä vaniljasokeri. Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele suklaasulalla.



Kakku oli lasten makuun hieman liian hapan, joten marjojen määrää voisi vähän vähentää. Aikuisille tämä maistui kyllä hyvin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti