tiistai 15. joulukuuta 2009

Eskarin pikkujoulut


Iliaksen eskariluokassa vietettiin pikkujouluja, joihin vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset olivat tervetulleita. Vanhemmat saivat halutessaan tuoda jotakin syötävää herkkupäytään. Minä tein jouluisen täytekakun.Kahdeksan munan täytekakkupohja paistettu kahdessa erikokoisessa vuoassa.

Täyte 1:


  • omenahilloa

  • kinuskikermaa: 1 prk flora vispiä + 1/2 prk "dulche de lecheä" (kuva alempana)

Täyte 2:


  • mansikkasosetta

  • valkosuklaakermaa: 1 prk flora vispiä + 75 g sulatettua valkosuklaata

Kostutus Jouluomena Jaffaa

Kakku kuorrutettu kauttaaltaan vaahtokarkkikreemillä, minkä jälkeen päällystin reunat valkoisella sokerimassalla. "Pursotukset" samaista kreemiä, koristeet kaikki sokerimassaa. Lisäksi punaista kimallehilettä. Koko kakkuun suihkautin reippaasti kimallesuihketta.

Lähikuvaa joulutähdestäTällaista herkkua löysin matkalta Milanosta:Kyseessä on siis kondensoitu maito, joka on jo valmiiksi keitetty kinuskiksi! Tätä heti Suomenkin kauppoihin...

Kakku näytti maistuvan (meidän Marian taisi syödä kolme palaa), kunhan ihmiset uskalsivat ensin sitä leikata..! Kehuivat sitä niin upeaksi... Täytyy kyllä myöntää, että vaihteeksi olin itsekin aika tyytyväinen lopputulokseen.Pahoitteluni, että en ole nyt ehtinyt kauheasti blogimaailmassa pyöriä. On ollut matkaa ja flunssaa ja joulutouhua yms. mutta leivottua on tullut aika paljonkin, eli lisäilen tänne kyllä kaikkea kunhan ehdin. Yritän myös ehtiä paremmin käydä kommentoimassa muiden blogeja, nyt on tullut vain pikaisesti vilkaistua... Kiitos kuitenkin kaikille, jotka olette täällä edelleen jaksaneet käydä vierailemassa, kävijälaskurikin on jo ylittänyt 10 000!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti