Iliaksen eskariluokassa vietettiin pikkujouluja, joihin vanhemmat, isovanhemmat ja sisarukset olivat tervetulleita. Vanhemmat saivat halutessaan tuoda jotakin syötävää herkkupäytään. Minä tein jouluisen täytekakun.
Kahdeksan munan täytekakkupohja paistettu kahdessa erikokoisessa vuoassa.
Täyte 1:
- omenahilloa
- kinuskikermaa: 1 prk flora vispiä + 1/2 prk "dulche de lecheä" (kuva alempana)
Täyte 2:
- mansikkasosetta
- valkosuklaakermaa: 1 prk flora vispiä + 75 g sulatettua valkosuklaata
Kostutus Jouluomena Jaffaa
Kakku kuorrutettu kauttaaltaan vaahtokarkkikreemillä, minkä jälkeen päällystin reunat valkoisella sokerimassalla. "Pursotukset" samaista kreemiä, koristeet kaikki sokerimassaa. Lisäksi punaista kimallehilettä. Koko kakkuun suihkautin reippaasti kimallesuihketta.
Lähikuvaa joulutähdestä
Tällaista herkkua löysin matkalta Milanosta:
Kyseessä on siis kondensoitu maito, joka on jo valmiiksi keitetty kinuskiksi! Tätä heti Suomenkin kauppoihin...

Kakku näytti maistuvan (meidän Marian taisi syödä kolme palaa


Pahoitteluni, että en ole nyt ehtinyt kauheasti blogimaailmassa pyöriä. On ollut matkaa ja flunssaa ja joulutouhua yms. mutta leivottua on tullut aika paljonkin, eli lisäilen tänne kyllä kaikkea kunhan ehdin. Yritän myös ehtiä paremmin käydä kommentoimassa muiden blogeja, nyt on tullut vain pikaisesti vilkaistua...


Ei kommentteja:
Lähetä kommentti