torstai 30. syyskuuta 2010

Appelsiinihyytelökakku


Tällä kakulla osallistun Nami-hiiren hedelmäkakkukilpailuun. Kiitos Nami-hiiri hauskasta ideasta! Todella moni onkin lähtenyt kisaan mukaan.



Ohjeen otin kirjasta "Leipominen on ihanaa!" (WSOY) Tätä melko erikoisella tavalla toteutettavaa kakkua olen kirjasta ihaillut jo vuosikaudet, mutta en ole koskaan ennen ehtinyt ohjetta kokeilla. Kiitos kilpailun, nyt siihen tarjoutui tilaisuus!

Appelsiinihyytelökakku

Taikina:


  • 50 g margariinia tai voita

  • 4 munaa

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 1 dl vehnäjauhoja

  • 1 dl perunajauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:


  • 4 liivatelehteä

  • 5-6 dl kuohukermaa (Laitoin 2 prk Flora vispiä ja vaahdotin kaiken yhdellä kertaa.)

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 6 rkl appelsiinimarmeladia

  • 1 tl raastettua sitruunankuorta (Jätin pois.)

  • 4 rkl appelsiinimehua tai 1 rkl appelsiinilikööriä (Käytin Fantaa.)

Koristelu:


  • 1 appelsiini

  • 1 1/2 dl rouhittuja pistaasipähkinöitä (Jätin pois, kun lapset eivät tykkää.)

1. Sulata ja jäähdytä rasva. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rasva. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi vaahtoon. Nostele aineet varovasti sekaisin.

2. Levitä taikina tasaisesti leivinpaperilla päällystetylle pellille. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 8-10 minuuttia. Kumoa levy sokeroidulle leivinpaperille. Irrota leivinpaperi varovasti levystä. Kääri levy toisen leivinpaperin avulla rullalle.

3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5 minuuttia. Vatkaa 4 1/2 dl kermaa ja vaniljasokeri vaahdoksi. Sekoita puolet appelsiinimarmeladista ja raastettu sitruunankuori joukkoon. Sulata liivatteet kuumassa vesitilkassa ja kaada appelsiinikermaan.

4. Aseta tarjoiluvadille irtoreunus ja kokoa kakku siihen. Kääri torttulevy auki ja kostuta se appelsiinimehulla tai -liköörillä. Levitä loppu marmeladi levylle, samoin puolet appelsiini-kermahyytelösta. Kääri levy rullalle ja leikkaa se vinottain korvapuustien tapaan. Asettele kolmiopalat irtoreunuksen sisään kapea kärki keskelle päin. Täytä kolmiopalojen välit lopulla kermahyytelöllä ja levitä hyytelöä tasainen kerros myös kakun päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä.

5. Pese appelsiini huolellisesti ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Poista irtoreunus. Vaahdota loppu kerma ja päällystä sillä kakku kauttaaltaan. Asettele pinnalle appelsiininviipaleet ja koristele reunat pistaasipähkinärouheella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti