torstai 17. helmikuuta 2011

Synttäreiden suolaiset / Kasvisherkkuja


Tällä kertaa päätin tehdä suolaiset tarjottavat kokonaan kasviksista, että kaikkien erityisruokavaliot tulisi huomioitua ja jokainen vieras voisi syödä kaikkea. Pidin näistä molemmista todella paljon ja tuo piirakka onkin yksi suosikeistani.




Juustoinen kasvispiirakka (alkuperäinen ohje Marielta, mutta muokkasin sitä aika paljon)


Pohja:

  • 200 g margariinia


  • 4 1/2 dl vehnäjauhoja


  • 1/2 tl suolaa


  • 1 dl emmentalraastetta


  • 1 rkl parmesaaniraastetta


  • yrttimaustetta


  • 1/2 dl kylmää maitoa


Täyte:


  • 1/2 keltainen paprika


  • 1/2 punainen paprika


  • 1/2 kesäkurpitsa


  • kirsikkatomaatteja


  • 1/2 purjosipuli


  • 3 dl emmentalraastetta


  • 1 dl parmesaaniraastetta


  • paprikajauhetta


  • mustapippuria


  • valkosipulijauhetta


  • 1/2 dl maitoa


  • 2,5 dl ruokakermaa


  • 3 munaa


Tee ensin pohja: Nypi jauhot ja margariini muruiksi. Lisää juustoraasteet ja mausteet, sekoita. Lisää kylmä maito ja muristele palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä pellin kokoiseksi levyksi. Taputtele reunat hieman paksummiksi. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 200 asteessa alimmalla tasolla (kiertoilmauunissa 150 asteessa) reilu 5 minuuttia.

Silppua kesäkurpitsa noin 1 cm x 1 cm kokoisiksi kuutioiksi. Pilko paprikat pieneksi. Levitä kesäkupitsa, paprikakuutiot ja purjosipuli pohjalle. Halkaise tomaatit ja jaa puolikkaat päälle.

Riko munat kulhoon. Lisää maito ja flora ruoka. Lisää mausteet, parmesaaniraaste ja noin puolet emmentalraasteesta. Sekoita tasaiseksi. Kaada munamaito tasaisesti täytteen päälle. Ripottele loput juustoista pinnalle. Paista alimmalla tasolla 175-200 asteessa (kiertoilmauunissa 150 asteessa) noin puoli tuntia kunnes pinta on saanut hieman väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile. Hyvää lämpimänä tai kylmänä.



Soijarouhekierteet


  • 1 pkt isoja lehtitaikinalevyjä


  • 4 dl soijarouhetta


  • 2 dl vettä


  • 1 sipuli tai purjosipulia


  • jauhelihamaustetta


  • pizzamaustetta


  • 200 g tuorejuustoa (esim.ruohosipulin makuista)


  • juustoraastetta


Ota taikinalevyt sulamaan. Turvota soijarouhetta vedessä. Kuullota sipuli ja lisää siihen soijarouhe. Mausta, ja sekoita joukkoon tuorejuusto, kunnes se on sulanut. Levitä hieman jäähtynyt täyte sulaneille taikinalevyille ja kääri levyt rullalle. Leikkaa rullasta noin 1 cm paksuisia viipaleita ja aseta ne uunipellille leikkauspinta ylöspäin. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia tai kunnes kierteet ovat kauniin kullanruskeita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti