tiistai 15. syyskuuta 2009

Wilhelmiinoja ja smarties-pikkuleipiä


Keksipurkki ammotti tyhjyyttään yhtenä päivänä ja kauppaan lähdön sijaan (siis pakkohan niitä on kotona olla...) päätin leipoa pikkuleipiä. Wilhelmiinat olivat lapsuudessa lempikeksejäni, joten kokeilin tehdä niitä nyt ensimmäistä kertaa. Niistä tulikin todella hyviä, suosittelen! Tytär oli päiväkodissa leiponut suklaahippukeksejä ja tuonut reseptin mukanaan, niin kokeilin niitäkin. Vaihdoin vain suklaarouheen tilalle smartiesit. Lapsille nämä maistuivat hyvinkin, mutta itse pidän rapeammista kekseistä, näistä tuli kovin pehmeitä, eli ohjetta en taida nyt tähän laittaa.

Wilhelmiinat



  • 200 g margariinia

  • 2 1/4 dl sokeria

  • 1 munankeltuainen

  • 2 rkl siirappia

  • 3 tl vaniljasokeria

  • 5 dl vehnäjauhoja

  • 2 tl ruokasoodaa

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää keltuainen, siirappi ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Muovaa taikinasta kuusi tankoa (kahdelle pellille) ja paista 200 asteessa kauniin ruskeiksi. Leikkaa tangot heti uunista otettuasi pellillä vinoneliöiksi. Anna jäähtyä pellillä ja säilytä rasioissa (tai syö pois...).

Smarties-pikkuleivät


maanantai 14. syyskuuta 2009

Vadelmakakku 1-vuotiaalle





Ensimmäistä syntymäpäiväänsä juhlivalle Martalle toivottiin vadelmakakkua kermapursotuksilla. Vadelmia haluttiin sekä kakun päälle että väleihin. Muita toivomuksia olivat, että kakku ei olisi liian makea ja vadelmapintaa koristaisi kruunu. Myös sankarin nimi ja ikä haluttiin kakun päälle.

Kakussa on neljän munan vaalea pohja. Molemmissa väleissä on täytteenä Flora vispistä, vaniljatuorejuustosta, mansikkatomusokerista, liivatteesta ja vadelmista tehty mousse. Kostutukseen käytin vadelmalimpparia. Pursotukset Flora vispin ja maitorahkan sekoitusta, vaaleanpunaiset värjätty mansikkatomusokerilla. Vadelmien päällä hyytelösokerikiille.
Koriste on sokerimassaa. Ykkönen on tehty kullanvärisistä sokerihelmistä ja nimi kullanvärisistä nomparelleista.

Onnea vielä Martalle!

Toivottavasti kakku maistui ja sitä oli riittävästi!

torstai 10. syyskuuta 2009

R&E 20v - yllätyskakku




Siskoni on ollut miehensä kanssa jo 20 vuotta, ja se on mielestäni sellainen saavutus, että yllätin heidät kakulla. Tämä rakkaustarina on saanut alkunsa jo yläasteella! Musiikilliselle parille kakun idea oli heti selvillä, mutta toteutus ei kyllä mennyt ihan niin kuin olin suunnitellut (meneekö se ikinä..?)

Väriteemaan olin ensin ajatellut suklaan ja valkoisen rinnalle sinistä, mutta tämä kaunis suklaasiirtokuvio (Ullanunelmasta) saikin minut valitsemaan punaisen värin.



Kakussa on neljän munan pohja ja välit on täytetty suklaa- ja mangotäytteillä. Kostutukseen käytin spriteä. Kuorrutin kakun ohuelti voikreemillä ennen kuin laitoin suklaareunuksen ja päälle vaalean marsipaanilevyn. Suihkutin marsipaanin reilusti kimallesuihkeella. Koristeet ovat suklaata, punaista kimallehilettä ja hopeisia sekä valkoisia nomparelleja.

Koristelua lähemmin...





Pakkasin kakun tällaiseen kauniiseen kakkulaatikkoon (myös Ullanunelmasta).



Onnea vielä sisko ja sen miäs! Many more to come...

keskiviikko 9. syyskuuta 2009

Ihanainen omenakakku




Tätä Katin ihanaa ohjetta ovat monet muutkin jo kokeilleet. Minä tein tätä viime viikonloppuna. Olikin todella herkullista, varsinkin vaniljajäätelön kanssa nautittuna...

Löytöjä P&S:stä




Päivitykset laahaa, mutta aloitetaan vaikka tästä...

Viime viikolla kävin Punnitse ja säästä -kaupassa ja tavanomaisten pähkinöiden ja kuivattujen hedelmien nappaamisen sijaan aloin tutkia hyllyjä tarkemmin ja löysinkin kaikenlaista! Tällaisia tarttui mukaan:


  • Hyytelöaineksia, maut mango, banaani ja vadelma (sopivat varmaan esim hyytelökakun päälle)

  • Jälkiruoka-aineksia, suklaa ja mansikka (mousse-tyyppisiä, esim kakun väliin)

  • Nestlen maitotiivistettä (voisin vihdoin kokeilla sitä banoffeeta, laktoosista huolimatta)

  • Tummasuklaa riisipalloja (tosi kivoja vaikka koristeiksi, ovat vain hieman sokerihelmiä suurempia, hyviä myös varmaan täytteiden joukossa)

  • Kaupanpäällisiksi sain vielä mansikanmakuisen hyytelöainespaketin

Apua! Tuossa maitotiivistepurkissa lukee, että "Älä kuumenna avaamatonta tölkkiä"...??! Miten tästä sitten se toffee tehdään..?

torstai 3. syyskuuta 2009

Nopeat leivokset




Viime viikonloppuna kävimme siskoni luona ja halusin jälleen kiittää saamistamme marjoista, joten edellisiltana tein nämä leivokset, joiden valmistuksessa ei kauan kestänyt. Idean sain Annikalta (täältä), joka oli tehnyt punaisista viinimarjoista juustokakun. Vaihdoin herukat mustiin, kaksinkertaistin ohjeen ja tein täytteestä leivoksia.

Kaadoin täytteen kelmulla vuoratun muffinssipellin koloihin ja asetin päälle Digestive-keksit pohjiksi.



Aamulla kippasin leivokset paperivuokiin ja koristelin ne pikaisesti. Lienee turha edes mainita, että kermaruusuja en ole koskaan ennen pursottanut, nyt halusin kuitenkin kokeilla... "Ruusut" Flora vispiä, vanilliinikreemijauhetta ja mansikkatomusokeria. Lisänä sokerimassalehtiä kaapin perukoilta.



Pidin kovasti näiden mausta. Usein viinimarjat ovat leivonnaisissa minun makuuni liian kirpeitä, mutta nyt osui napakymppiin! Sopivasti särmää, eikä liian makeaa, nami!

keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Pätkiskakku "to die for"!


Liinamaijalla näin tämän ohjeen ja tätä oli kokeiltava. Tästä tulikin parasta kuivakakkua, mitä koskaan olen syönyt!!! (Siitä otsikko...) Sana 'kuiva' oli tosin kaukana tästä kakusta, koostumus oli ihanan pehmeä, kostea ja täyteläinen. Johtuisiko sitten munattomuudesta...? (Miehelle tosin sanoin, että tässä kakussa vasta "munaa" olikin...)



Taikina oli vähän liian pieni vuokaani (2litraa), ensi kerralla teen isomman taikinan!

Ohje löytyy siis Liinamaijan nurkkauksesta, suosittelen kaikille!