Tällaisella kalavoileipäkakulla herkuttelimme pääsiäisen kunniaksi.
Hyydytetty kalavoileipäkakku
Pohja:
- 150 g hapankorppuja
- 75 g rasvaa
- maitoa kostutukseen
Täyte:
- 4 liivatelehteä
- n. 200 g lämminsavulohta (tai muuta kalaa)
- pätkä purjoa
- nippu tilliä
- ripaus sitruunapippuria
- 400 g raejuustoa
- 2 dl kuohukermaa
Koristelu:
- katkarapuja
- keitettyä kananmunaa
- salaattia
- sitruunaa
- tilliä
Hienonna hapankorput ja lisää joukkoon sulatettu rasva. Painele seos irtoreunavuuan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja kostuta maidolla. Laita liivatelehdet likoamaan. Hienonna tilli, purjo ja kirjolohi. Vaahdota kerma. Sekoita täytteen ainekset yhteen ja lisää kiehuvaan vesitilkkaan liuotetut liivatteet. Kaada täyte pohjan päälle ja peitä vuoka foliolla. Anna hyytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja koristele.
Tämä oli ihanaa..!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti