Poikkesimme ystäväni luona viikonloppuna ja viemisinä oli tällainen pieni hyydykekakku. Halusin tehdä kakkuun pehmeän pohjan, mutta en kuitenkaan käyttää uunia, joten tein keksipohjan ilman voita (margariinia).
Kerroksista tuli vähän sotkuiset... Toiseen niistä käytin samaa ohjetta (puolitettuna) kuin sydänleivoksissa.
Minttusuklaahyydykekakku
Pohja:
- yksi "pötkö" Minttu-Dominoja
- pari ruokalusikallista vaniljatuorejuustoa
- Murskaa keksit ja sekoita niihin tuorejuusto. Levitä irtoreunavuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Vaalea kerros:
- 1 prk Flora Vanillaa
- kourallinen Mariannerouhetta
- 2 liivatelehteä
- Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vanilla ja sekoita siihen Mariannerouhe. Sulata pehmeät liivatelehdet pienessä määrässä kiehuvaa vettä ja sekoita liuos huolellisesti vaahdon joukkoon. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan ja laita kylmään jähmettymään.
Suklaakerros:
- pari ruokalusikallista ruokakermaa
- 100 g vaahtokarkkeja
- 100 g tummaa suklaata
- 1/2 prk Flora vispiä (vaahdotin koko purkin, puolet meni koristeluun)
- Sulata vaahtokarkit kerman kanssa kattilassa. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä. Vaahdota Flora vispi ja lisää jäähtyneeseen vaahtokarkki-suklaaseokseen. Levitä täyte vuokaan ja laita vielä kylmään jähmettymään.
Koristelu:
- 1/2 prk Flora vispiä
- mansikoita
- Mariannerouhetta
Kakku maistui, oli mukavan suklainen ja minttuinen. Nähdään taas pian, Elina!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti