Nyt täytyy pienellä ylpeydellä mainita, että tämä on itse kehittelemäni resepti, alusta loppuun...ensimmäinen sellainen! Yleensä teen aina kaiken muiden hyväksi havaitsemia reseptejä mukaillen. Erityisen ylpeä olen tietysti siitä, että näistä tuli HYVIÄ!
Vietimme naapureiden kanssa pihassa grilli-iltaa ja tarjoilin nämä jälkkäriksi. Maistuivat sekä lapsille että aikuisille.
Suklaa-vaahtokarkkileivokset
Pohja:
- 200 g suklaakeksejä (käytin Rainbow Cookies -keksejä)
- 50 g margariinia
- Murskaa keksit ja lisää margariini joukkoon. Levitä seos leivinpaperin päälle ja laita kylmään kovettumaan.
Ruskea täyte:
- 5 rkl ruokakermaa
- n. 200 g vaniljavaahtokarkkeja
- 200 g tummaa suklaata
- 1 prk Flora vispiä
Vaaleanpunainen täyte:
- 5 rkl ruokakermaa
- n. 200 g mansikkavaahtokarkkeja
- 200 g valkoista suklaata
- 1 prk Flora vispiä
Täytteet valmistetaan samalla tavalla:
- Kuumenna kermaa ja vaahtokarkkeja kattilassa, kunnes vaahtokarkit ovat sulaneet. Lisää paloiteltu suklaa ja sekoita, kunnes suklaa sulaa. Anna seoksen jäähtyä sillä aikaa, kun vaahdotat vispin. Sekoita vaahto jäähtyneeseen suklaa-vaahtokarkkiseokseen.
Levitä täytteet vuorotellen pohjan päälle ja laita kylmään jähmettymään. Ota paloja haluamallasi muotilla ja koristele. (Ohjeesta voi helposti tehdä myös hyydykekakun levittämällä pohjan irtopohjavuokaan, ja täytteet siihen päälle.)
Itse käytin näitä vaahtokarkkeja:
Palat otin Wiltonin tuplasydän-browniemuotilla:
Koristelin leivokset mansikkakermalla, mansikoilla ja suklaarouheella. Koristeluun kävisivät varmaan kivasti myös esim. suklaaseen dipatut vaahtokarkit.
Leivokset saivat paljon kehuja makunsa puolesta, mutta näitä oli myös mukava ja helppo tehdä. Varsinkin näin kesäaikaan, kun ei tarvitse lämmittää uunia. Vaahtokarkkitäytteen jähmettymistäkään ei tarvitse odottaa kuin pieni hetki, eli nopeampaa ja kätevämpää kuin liivatteen käyttö.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti