keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Banoffee kansainväliseen keittokirjaan


Aaaaaargh!!! Raivostuttavaa, postasin tämän kirjoituksen tänne jo kerran, mutta se katosi jonnekin bittiavaruuteen...... Ensin latasin kuvia noin kaksi(!) tuntia, kun vuodatus kävi vähän(!) hitaalla, sitten kirjoittelin ohjeita vielä tunnin samalla, kun autoin lapsia iltatoimissa ja kaiken tämän päälle koko kirjoitus ei edes lopulta päätynyt tänne, eli vielä kerran: #"%?#&%#!!!! (huh, helpotti...)



*********



Lapseni käyvät englanninkielistä, kansainvälistä päiväkotia ja eskaria, jossa kerättiin reseptejä eri maista kansainväliseen keittokirjaan. Cookbookin myynnistä saatavilla tuloilla on tarkoitus ostaa lapsille uusia kirjoja! Minäkin osallistuin muutamalla reseptillä.

Ensimmäisenä englantilainen Banoffee Pie



Ohje on alunperin Ullalta, täältä, mutta tässä muokkaamani ohje, jossa toffee valmistetaan mikrossa. Nopeaa, helppoa ja herkullista!

Pohja:


  • 300 g suklaa Digestive keksejä

  • 100 g voita

Täyte:


  • 1 prk (n.400 g) kondensoitua maitoa eli maitotiivistettä

  • 2 banaania

  • 2 dl vispikermaa

  • 2 tl vaniljasokeria

  • koristeluun kaakaojauhetta tai suklaata


  1. Murustele keksit ja sekoita ne huolellisesti sulatetun voin kanssa.

  2. Peitä noin 18 cm:n irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja taputtele keksi-voiseos pohjalle ja hieman reunoille. Laita jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat toffeen.

  3. Kaada kondensoitu maito mikronkestävään kulhoon. Lämmitä sitä noin 30 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen, jotta se ei kiehu yli. Maito muuttuu toffeeksi 5-10 minuutin keittämisen jälkeen.

  4. Levitä toffee tasaisesti pohjan päälle ja nosta jääkaappiin jähmettymään.

  5. Vaahdota kerma ja mausta se vaniljasokerilla.

  6. Pilko yksi banaani ja asettele se toffeen päälle. Peitä torttu kermavaahdolla ja pilko toinen banaani päälle.

  7. Koristele kaakaojauheella tai suklaalla ja herkuttele!

New York Cheese Cake -juustokakku (Tästä en laita ohjetta, koska lopputulos ei ollut paras mahdollinen, kuvakin on ihan surkea...)



Ruokareseptit eivät varsinaisesti kuulu tähän blogiin, mutta toki voin ne tänne lisätä, jos joku niin haluaa.  Seuraavista siis pelkät kuvat.

Espanjalaiset täytetyt paprikat



Kreikkalaiset täytetyt kesäkurpitsat



Suomalainen poronkäristys muusilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti