sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Omena-valkosuklaalotta


Vierailimme ystäväperheen luona alkuviikosta ja veimme tuliaiseksi charlottakakun. Halusin tehdä jotain nopeaa ja helppoa, mutta en kuitenkaan tavallista kääretorttua, joten lotta oli hyvä vaihtoehto.



Tein peruskääretortun, jonka väliin laitoin itse tekemääni hivenen kirpeää omenahilloa sekä valkosuklaatäytettä. Vuorasin pyöreän kulhon torttuviipaleilla ja kaadoin päälle loput täytteestä. Ylijääneistä torttuviipaleista tein täytteelle vielä kannen (eli kakulle pohjan). Kuorrutin kakun valmiiksi kaulitulla marsipaanilevyllä. Olisi pitänyt levittää marsipaanin alle kermavaahtoa tms., jotta viipaleet eivät olisi erottuneet...

Omena-valkosuklaatäyte


  • 1 prk Flora vanillaa

  • 1 prk vaniljatuorejuustoa

  • n. 1,5 dl omenahilloa

  • 100 g valkosuklaata

  • 2 liivatelehteä

Ennen kuorrutusta



Päällä harjoitusruusu...



Näkymä sisuksista



Hyvää oli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti