sunnuntai 21. helmikuuta 2010

Ystävänpäivänä...


...meillä herkuteltiin sydänlätyillä ja suklaa-jäätelökaakaolla.



Superkaakao jäätelöpallon kera (Me-lehti 1-2/2010)

6 annosta


  • 1 l maitoa

  • 3/4 dl tummaa kaakaojauhetta

  • 130 g tummaa suklaata

  • 65 g valkoista suklaata

  • sokeria maun mukaan (en laittanut)

  • 6 dl vaniljajäätelöä


  • Kuumenna maito kiehuvaksi. Vatkaa kaakaojauhe joukkoon. Paloittele suklaat kulhoon ja kaada kuuma kaakaojuoma päälle ja vatkaa voimakkaasti kunnes suklaapalat ovat sulaneet. Mausta halutessasi sokerilla. Annostele jäätelöpallot laseihin tai kuppeihin ja kaada kuuma kaakao päälle.

Tällä ohjeella lättyni eivät ole koskaan epäonnistuneet:

Lättytaikina

Ohjeesta tulee n. 12 isoa tai 25 pientä lättyä (teen tämän usein tuplana!)


  • 5 dl maitoa tai vettä

  • 3 munaa

  • 3 dl jauhoja

  • ripaus suolaa

  • 1/2 dl öljyä


  • Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita niihin maito/vesi. Lisää jauhot ja suola ja sekoita tasaiseksi. Kaada lopuksi joukkoon öljy (et tarvitse rasvaa paistamiseen!). Anna taikinan turvota jääkaapissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti