keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Juhannuskakku


Perinteiseen tapaan vanhempani grillasivat meille juhannusviikonloppuna. Me veimme jälkkäriksi mansikkakakun.



Ensimmäistä kertaa tein kakkupohjaksi sienikakun (eli lisäsin muna-sokerivaahtoon kiehuvaa vettä), onnistui todella hyvin. Kakusta tuli todella tasainen ja kaunis, jopa maku oli parempi kuin tavallisessa kakkupohjassa (miten pelkkä vesi sai siitä maukkaamman..?) =D



Kakun väleissä oli halvatäyte ja mansikkatäyte: Flora vispi + rahka + liivate + mansikanpaloja + joko mansikkasosetta tai murustettua halvaa.

Mansikat olivat todella komeita ja makeita (portugalilaisia!) ja asettuivat nätisti kakun päälle.



Pursotukset ovat hieman sekalaista mallia, kun halusin kokeilla pientä lehtityllaa ensimmäistä kertaa kakun reunaan. Jostain syystä päädyin vielä lisäämään pieniä tähtiä...



Koristelin kakun vielä "mansikankukilla" ja -lehdillä, kyllä oli herkkua!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti