sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Juustopallerot (cougeres)


Lisää suolaista... Satuin näkemään Livillä ohjelman "French food at home", jossa Laura Calder teki ihanan näköisiä juustopalleroita, cougeres nimeltään. Niitä  oli sitten kokeiltava! Ohjeen löysin täältä.



Juustopallerot

6 rkl voita

1 kuppi vettä tai mietoa kanalientä (laitoin vettä)

1/2 tl suolaa

pippuria

ripaus paprikaa

1 kuppi jauhoja

3 suurta kananmunaa

4 oz (n. 100 g) Gruyere-juustoraastetta (laitoin punaleima Emmentalia)

maitoa voiteluun




  1. Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kiehauta voi, vesi ja mausteet kattilassa ja siirrä pois levyltä. Kaada jauhot kerralla joukkoon ja sekoita puulusikalla tasaiseksi. Seos vetäytyy reunoilta ja muodostaa pallon. Laita kattila takaisin levylle miedolle lämmölle ja sekoita minuutin verran, jotta taikina hieman kuivuu. Ota pois levyltä ja jäähdytä 3 min.

  2. Lisää munat yksitellen voimakkaasti puulusikalla vatkaten. Lisää juusto. Pursota noin 2,5 cm kokoisia palloja voidellulle leivinpaperille (tai laita lusikalla). Voitele maidolla. Paista kunnes pallerot kohoavat ja ovat kauniin ruskeita (n. 25-35 min).

Fonttikoko ja -tyyli pomppii jotenkin kummasti, se on tuolta Kirjoittaja-laatikostakin muuttunut itsekseen... Uusi vuodatuksen käyttäjä, niin ei ole hajuakaan, mistä mahtaa johtua.Otsan rypistys

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti