torstai 11. kesäkuuta 2009

Vaahtokarkkikreemi


Olen jo pitkään halunnut kokeilla Mansikkamäessä näkemääni vaahtokarkkikreemiä, mutta en ole löytänyt mistään siihen tarvittavaa marsmallow fluffia, eli vaahtokarkkilevitettä. Löysin sitten reseptin "homemade marshmallow fluff", joten tein sitä itse.

Kuvassa kotitekoinen marshmallow fluff.













MARSHMALLOW FLUFF


  • 3 valkuaista

  • 2 kuppia vaaleata maissisiirappia (käytin tavallista vaaleaa siirappia)

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 kuppia tomusokeria

  • 1 rkl vanilja-aromia


  1. Vatkaa valkuaiset, siirappi ja suola paksuksi vaahdoksi (noin 10 min).

  2. Lisää tomusokeri ja vatkaa tasaiseksi matalalla teholla.

  3. Sekoita joukkoon vanilja.

  4. Voit tehdä mansikka fluffia korvaamalla vaniljan mansikka-aromilla ja lisäämällä pari tippaa punaista väriä. (Luulisin, että korvaamalla osan tomusokerista mansikkatomusokerilla ajaa saman asian..)

  5. Seos on nyt valmista käytettäväksi tai säilytykseen.

  6. Valmis fluff säilyy jääkaapissa noin viikon ja sen voi myös pakastaa. Sekoita hyvin ennen käyttöä.

Todella makeaahan tuosta tuli, mutta kun siitä teki kreemin, lopputulos oli mielestäni aika mukavan makuinen. Tavallinen voikreemi on niin "voin" makuista, että vaahtokarkkilevite antoi sille uuden säväyksen. Suosittelen tavallisen kreemin tilalle!

Tässä vielä tuo Ebeltä kopsattu resepti:

Vaahtokarkkikreemi

225 g margariinia tai voita
2,5 dl tomusokeria
ripaus suolaa
1 purkki vaahtokarkkilevitettä (Marshmallow Fluff)
1 tl vanilja-aromia

1. Vatkaa voi tai margariini vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen tomusokeri ja suola. Sekoita hyvin.
2. Lisää vaahtokarkkilevite sekä vanilja-aromi massaan ja vatkaa kreemi tasaiseksi.
3. Voit käyttää kreemin heti tai säilyttää sitä peitettynä jääkaapissa. Kreemi säilyy noin viikon. Ota kreemi huoneenlämpöön ja sekoita ennen käyttöä.

Itse siis käytin tähän tuota itse tekemääni fluffia. Koska en tiedä paljonko yhdessä purkissa on, laitoin vähän oman maun mukaan. Aloitin noin 2,5 desistä, mutta lisäsin sitten maistelemalla. Luulisin, että sitä tuli loppujen lopuksi laitettua reilu 3 dl.

1 kommentti: