lauantai 6. kesäkuuta 2009
Sammakot mutalammikossa
Paras ystäväni täytti pyöreitä vuosia ja siskoni ja minä yllätimme hänet tyttöjen illalla. Kokkasimme yhdessä terveellistä kasvisruokaa, minkä jälkeen siirryimme vähemmän terveellisiin herkkuihin.. Koska ystäväni on vähintään yhtä suuri suklaan ystävä kuin minäkin, tein hänelle tietysti suklaakakun. Koristeiksi halusin hänen lempparijuttujaan, eli sammakoita (juuri hänen pojalleen tein sen aiemman sammakkokakun täällä), auringonkukkia sekä Fami-paloja. Toivottavasti kakku todella kelpasi, ainakin sankari itse sanoi, ettei ole ehkä koskaan syönyt yhtä hyvää suklaakakkua!
Kukat ja lehdet ovat sokerimassaa, päälle töpöttelin helmiäiskristallipulveria.
Sammakot löysin Tampereen Tallipihan suklaapuodista. Olivat minttu-valkosuklaasammakoita. Värjäsin niitä hiukan "oikeamman" värisiksi, sammakot kun eivät taida olla mintunvihreitä... Maultaan olivat ehkä liian minttuisia, mutta tekivät tehtävänsä koristeina.
Pohjan paistoin 20 cm irtopohjavuoassa. Ohjeen kopioin Ebeltä (täältä). Mielestäni pohjasta tuli erittäin muhkea ja tiivis, erinomaisen helppo leikata osiin. Kuorrutuksen ohje on samasta osoitteesta. Kostutukseen käytin maitoa, jossa oli hippunen vanilliinisokeria.
Kahteen väliin laitoin suklaatryffelitäytteen ja yhteen BlåBandin valkosuklaa-nougatmoussea.
Suklaatryffelitäyte
(Kirjasta "Maittavat suklaaherkut", jossa täytettä käytettiin kylläkin kuorrutteena pohjan päällä, mutta toimii mielestäni hyvin täytteenä)
350 g tummaa suklaata
100 g voita
3 dl kuohukermaa
75 g pikkuleivänmuruja
Murra suklaa kattilaan voin ja kerman kanssa ja sulata jatkuvasti sekoittaen. Anna jäähtyä ja nosta 30 minuutiksi jääkaappiin. Vatkaa hyvin puulusikalla ja nosta uudelleen 30 minuutiksi jääkaappiin. Vatkaa jälleen, lisää pikkuleivänmurut ja sekoita hyvin. Levitä kakun väleihin ja nosta 3 tunniksi jääkaappiin.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti