perjantai 5. kesäkuuta 2009

Sammakkokakku ja -leivokset




Paras ystäväni toivoi 1,5v poikansa nimppareille sammakkokakkua, tällaisen sain aikaiseksi. Lisäksi tein vielä pikkuisia sammakkosuupaloja.



Pahoittelen jälleen huonoa kuvanlaatua, olivat livenä aika söpöjä.

Ohje on "Herkkuja lahjapaketissa"-kirjasesta.



Vihreät sammakot 9 kpl (itse tein pienempiä, joten tuli enemmän)



450 g valmista sokerikakkua (käytin itsetehtyä kääretorttupohjaa)

100 g voita

1 1/4 dl siivilöityä tomusokeria

2 tl maitoa

punaista elintarvikeväriä

vanilliinisokeria

9 suurta suklaanappia (näitä myös tarvitsin enemmän)

englanninlakritsia koristeluun

Kuorrutus:

7 1/2 dl tomusokeria

5 rkl kiehuvaa vettä

2 tl liivatejauhetta

vihreää elintarvikeväriä



1. Ota muotilla kakusta 9 ympyrää, joiden halkaisija on 6 cm. (Nämä tekemäni ovat noin puolet tuosta, about 3 cm.)

2. Vatkaa voi kuohkeaksi. Sekoita joukkoon tomusokeri ja maito, vatkaa kunnes seos on kevyttä ja kermamaista. Värjää tipalla punaista väriä ja mausta vanilliinisokerilla. Sekoita hyvin.

3. Nosta kakkuviipaleille keko täytettä, säästä 1 rkl. Tasoita reunat veitsellä ylhäältä alas. Kiinnitä halkaistut suklaanapit poskiksi säästämälläsi kuorrutteella. Nosta leivokset jääkaappiin jäähtymään 2-3 tunniksi tai kunnes ne ovat kovettuneet.

4. Kuorrutus: Siivilöi tomusokeri suureen kulhoon. Tee keon keskelle kuoppa. Kaada 2 rkl vedestä pieneen kulhoon. Ripottele liivate veden sekaan ja sekoita kunnes jauhe liukenee. Kaada seos lopun veden joukkoon, lisää vihreä väri. Kaada vesi tomusokerin päälle ja sekoita kunnes seos on sileä ja paakut ovat liuenneet.

5. Nosta leivos haarukan päällä kuorrutekulhon yläpuolelle. Valuta lusikalla kuorrutetta sammakon yli, anna ylimääräisen kuorrutteen valua takaisin kulhoon. Nosta sammakko varovasti kuivumaan.

6. Koristele sammakot lakritsimakeisilla, joista teet silmät ja jalat (pieniin tein pelkät silmät). Leikkaa varovasti viilto suun kohdalle. Anna kovettua hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti